Take Away

De horeca en dus ook de strandtenten weer dicht. Gelukkig zijn er nog verschillende plekken in en om Zandvoort waar je terecht kunt voor take-away, ook bij de strandtenten. Met dank aan www.liefsuitzandvoort.com het volgende overzicht: 

BEACH BARS


De meeste vaste strandtenten in Zandvoort en Bloemendaal hebben een beach barretje open, zeker op mooie dagen. 


TIJN AKERSLOOT
Tijn Akersloot is open voor take-away van 10-17 uur, in het weekend vanaf 9.00 uur: ontbijt, lunch, heerlijke houtoven pizza en warme en koude drankjes. Op het terras staan de vuurkorven aan en er een gezellig winters sfeertje. Heerlijk voor na je strandwandeling.


BEACHCLUB NO. 5
Bij de Beach Bar van Beachclub No. 5 op het zuidstrand kun je koffie en andere warme drankjes krijgen. De komende weken wordt de beach bar omgetoverd tot een heuze winterbar waar je terechtkunt voor winterse hapjes en drankjes, zoals gluhwein en erwtensoep. 


THALASSA AAN ZEE
Strandpaviljoen Thalassa aan Zee is geopend met een vismarkt, hier kun je verse - dus rauwe - vis afhalen. Ook kun je hun (vis)gerechten, o.a. Fruit de Mer en pokebowls bestellen voor thuis: www.thalassa-thuis.nl. En buiten bij de speeltuin is op mooie dagen de take-away open voor koffie, drankjes en iets lekkers erbij. 


SAN BLAS
De kiosk van San Blas in Bloemendaal aan Zee is open voor koffie, thee, sweets, snacks en broodjes. En je kunt hier ook burrito's en taco's krijgen.  


PARNASSIA AAN ZEE
Bij Parnassia aan Zee in Bloemendaal aan Zee/Overveen is de kiosk open en kun je koffie en andere warme drankjes krijgen. Heerlijk voor na je strandwandeling. 


VISKRAMEN
Verder kun je overal op de boulevard terecht bij de viskramen, voor een lekker visje of kibbeling. Foodtruck Giomara staat tegenover Tinq tussen Zandvoort en Bloemendaal. Hier verkopen ze Lavazza koffie, patatje rendang (van zelfgesneden frites), erwtensoep en oliebollen. 


BLAZEE BLOEMENDAAL 
In Bloemendaal is ook Blazee open voor een coffee to go.  

TAKE-AWAY & DELIVERY


THE LOCAL BISTRO
Bij deze heerlijke Franse bistro kun je nu ook afhalen op donderdag, vrijdag en zaterdag van 16.00-19.00 uur. Vooraf even bellen om te bestellen. De gerechten hoeven thuis alleen nog maar even opgewarmd te worden. Ook kun je wijn erbij bestellen en potjes huisgemaakte mayonaise en kruidenolie @thelocalbistro_zv. Lees hier meer over The Local Bistro


BLUE ZONE ESPRESSO
Bij Blue Zone Espresso kun overdag terecht voor heerlijke take-away koffie, taartjes en lunch. En voor 's avonds bestel je heerlijke homemade Frozen Dinners halen die je alleen thuis nog even hoeft op te warmen. Je vindt Blue Zone Espresso in de Haltestraat 23: www.bluezoneespresso.nl


TIJN AKERSLOOT
Tijn Akersloot is open voor take-away van 10-17 uur, in het weekend vanaf 9.00 uur: ontbijt, lunch, heerlijke houtoven pizza en warme en koude drankjes. @tijnakersloot.


MANGO'S BEACH BAR
Iedere dag van 17.00-21.00 uur open voor bezorging in Zandvoort, Bentveld & Aerdenhout. Latijns-Amerikaanse gerechten, zoals taco’s en burrito’s. Bestellen kan via: www.mangosathome.nl.


THALASSA AAN ZEE
Strandpaviljoen Thalassa aan Zee is geopend met een vismarkt, hier kun je verse - dus rauwe - vis afhalen. Ook kun je hun (vis)gerechten, o.a. Fruit de Mer en pokebowls bestellen voor thuis: www.thalassa-thuis.nl.


BEACHCLUB  NO. 5
Bij Beachclub No. 5 kun je o.a. Black Angus Burgers bestellen, laten bezorgen of afhalen. Elke dag vanaf 17.00 uur door te bellen naar de strandtent of te bestellen via Thuisbezorgd.nl: www.beachclub5.nl


ZIZO LOUNGE 
Heerlijke sushi bestel je bij de Zizo Lounge, ook vegan opties mogelijk. www.zizolounge.nl


DUNE AAN DE DUINRAND
Dune aan de Duinrand bij de Ingang Amsterdamse Waterleidingduinen is ook begonnen met take-away en bezorging thuis: pannenkoeken, sushi, broodjes, maaltijdsalades, maar ook voor- en hoofdgerechten van het menu: www.duneaandeduinrand.nl.


PLAZAND
Strandtent Plazand bezorgt wijnen, heerlijke taartjes van Waldo en lunch. Je kunt het ook bij ze afhalen: www.e-food.nl/zandvoort/strandpaviljoen-plazand


DE KAASHOEK
De Kaashoek is een winkel en dus nog gewoon open. Hier kun je terecht voor lekkere belegde broodjes en heerlijke huisgemaakte soepen@de_kaashoek_zandvoort. Haltestraat 38. 


CLUB NAUTIQUE
Elk weekend heeft strandtent Club Nautique een andere Take Away Special. Af te halen op vrijdag, zaterdag of zondag tussen 17.00 en 19.00 uur: www.clubnautique.nl


MMX
Bij Italiaans restaurant MMX in de Haltestraat kun je pasta's en pizza's bestellen (alles € 10,-). Van donderdag t/m zondag worden deze bij je thuisbezorgd in Zandvoort of je kunt afhalen: www.mmx-zandvoort.nl


THE FEEL GOOD KITCHEN
De Zandvoortse eigenaren van Woodstone Pizza bedachten tijdens de Corona-crisis een nieuw concept: The Feel Good Kitchen. Lekkere en gezonde maaltijdboxen zonder koken die - in heel Nederland, dus ook in Zandvoort - worden thuisbezorgd. Heerlijke traybakes, een bakplaat vol verse ingrediënten, die alleen nog maar even in de oven hoeven. Maar ook pasta’s, en hele leuke pizzapakketen! Superleuk om samen met kinderen af te maken: www.feelgoodkitchen.nl.


WIJ ZIJN FEST
De heerlijke borrelboxen van het Haarlemse Wij zijn FEST zijn goed gevuld met de heerlijkste lokale producten. Van kaasjes, worstjes, broodjes en lekkere smeersels. Biologisch, lokaal en duurzaam. Bezorging ook in Zandvoort: www.wijzijnfest.nl


MAMA GAIA IN HAARLEM
Je moet er even voor naar Haarlem toe, maar dan heb je ook wat! Dit plant-based restaurant is pas sinds 20 oktober open en heeft twee heerlijke menuutjes voor take-away. Alles vegan! Maar echt verrukkelijk. En ook heel bijzonder, je krijgt alles mee in Zero Waste verpakkingen, dus geen plastic en karton maar RVS-bakjes, die je daarna dan natuurlijk wel nog even terug moet brengen @mamagaiahaarlem. 

COFFEE TO GO


BLUE ZONE ESPRESSO
Naast heerlijke New Zealand Roast Coffee kun je hier ook croissants, ontbijtjes, lunch, muesli en cakejes krijgen. Je vindt Blue Zone Espresso in de Haltestraat 23: www.bluezoneespresso.nl

IN DE DUINEN

Ga je wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Kennemerduinen of bij Landgoed Elswout? Hier kun je terecht voor take-away: 

DUNE AAN DE DUINRAND
Bij Dune aan de Duinrand bij de Ingang Amsterdamse Waterleidingduinen kun je bij de take-away even lekker opwarmen met een warm drankje en een hapje, maar ook take-away voor thuis, zoals pannekoeken en crunchi sushi. Het kan ook thuisbezorgd worden. 
7 dagen per week open van 11.30-20.00 uur, op zondag vanaf 10.00 uur: www.duneaandeduinrand.nl.


DUINCAFE BEZOEKERSCENTRUM KENNEMERDUINEN
Het Duincafe is open voor take-away. Check op de kaart vooral de producten die gemaakt zijn met ingrediënten uit de duinen, zoals taart van duindoornbessen of een croissantje met rozenbotteljam. Of drink de kruidenthee gemaakt met kruiden en planten die te vinden zijn in de duinen @duincafe.kennemerduinen.


BUITENPLAATS PLANTAGE 
Bij Buitenplaats Plantage in Vogelenzang is elk weekend van do-zo van 10-17 uur een bio-markt met de mooiste producten die nu niet meer aan de horeca kunnen worden verkocht. Aanrader!


KRAANTJE LEK
Kraantje Lek is open zijn voor take-away, koffie en thee to go: www.kraantjelek.nl. Ook de speeltuin is open!


WAPEN VAN KENNEMERLAND
Het Wapen van Kennemerland is open voor take-away, koffie en thee to go en frietjes van de Friethoes: www.wapenvankennemerland.nl